Pui la cuptor cu branza rasa

Pui la cuptor cu branza rasa

Puiul se serveste cald, alaturi de un pahar de vin alb demidulce.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  
Ingrediente
  • cartof1 kg
  • ceapa alba1 bucata
  • margarina clasica100 g
  • ulei de floarea-soarelui0
  • marar1 legatura
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • branza de vaca250 g
  • pui1 bucata
Preparare

Cartofii se curata, se spala si se aseaza cubulete in tava, alaturi de ceapa rasa marunt.

Se adauga putina apa in tava, ca sa se fiarba putin cartofii. Se condimenteaza puiul cu o lingurita rasa de sare si una de piper macinat dupa gust, se unge cu margarina dupa care se adauga branza rasa pe deasupra.

Se orneaza cu verdeata tocata marunt. Se lasa puiul sa se friga la cuptor cca 1 ora, pana cand se patrunde bine si se inmoaie carnea.

Tips

Tava, se roteste, ca mancarea sa se faca uniform. Reteta trimisa de Gheorghe Andreea Mihaela, Bucuresti

Recomandari