Porc dulce acrisor

Porc dulce acrisor

Porc dulce acrisor este o mancare foarte populara in China si in bucataria internationala. Putem prepara porc dulce-acrisor dupa mai multe retete, inlocuind ingredientele tipic chinezesti cu ce gasim pe piata. De asemenea putem adauga langa bucatile de porc, din reteta de porc dulce-acrisor, ardei

Specificchinezesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • zahar3 linguri
  • ou1 bucata
  • sare1 lingura
  • brandy2 linguri
  • muguri bambus100 g
  • faina1 lingura
Preparare

Se amesteca bucatile de porc cu sarea si cu brandy-ul si se lasa la marinat 15 minute;

Se amesteca oul batut, faina si se introduc bucatile de porc inauntru, pana cand toate bucatile de porc sunt acoperite de ou si faina;

Se amesteca ingredientele pentru sos int-un bol;

Se incinge uleiul foarte tare, se pun bucatile de porc pe rand, se frig cam 30 secunde pe ambele parti, se scot si se pun pe servetele curate pentru a se scurge de ulei;

Se incinge uleiul pana la fumegare, se pune din nou porcul si mugurii de bambus inauntru, se tin 2 minute pana devin aurii. Se scot si se pun din nou la scurs pe servetele;

Se pune la incalzit un castron, se adauga sosul si se amesteca pana se ingroasa putin;

Se pune sosul peste porc si mugurii de bambus inainte de a se servi.

Tips

In reteta romaneasca mugurii de bambus pot fi inlocuiti de castraveti.

Recomandari