Piept de pui cu ciuperci si anghinare

Piept de pui cu ciuperci si anghinare

Iata un mod inedit de a prepara pieptul de pui. Joaca-te cu aromele si prepara aceasta minunata reteta, cu piept de pui, ciuperci si anghinare, pentru ca toata familia sa fie multumita. Nu este greu de preparat, insa necesita rabdare si atentie.

Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
valentine`s day  
Ingrediente
  • sos worcestershire1 lingura
  • anghinare0
  • ciuperci2 cutii
  • margarina clasica1 lingura
  • ulei de masline3 linguri
  • rozmarin1 lingurita
  • sare0
  • piper0
  • ceapa rosie2 bucati
  • faina2 linguri
  • supa de pui500 ml
  • piept pui4 bucati
  • zeama de lamaie1 lingura
Preparare

Pieptul de pui se spala si se curata bine (se pot inlatura si oasele, dupa preferinta), dupa care se da cu sare si piper.

Ulei de masline se pune la incins intr-o tigaie intinsa, la foc mediu, dupa care se pun bucatile de piept de pui, cu fata in jos. Se tin la foc timp de 2-3 minute. Dupa ce s-au rumenit putin, se aseaza intr-o tava si se lasa la cuptor, cca. 30 de minute (sau 15 minute daca ai inlaturat oasele).

Cat timp puiul se afla la cuptor, ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste impreuna cu ciupercile, folosind ulei, sare si piper. Treptat, se adauga putina faina si se amesteca, timp de 3-5 minute.

Se adauga supa de pui, timp in care se mareste si intensitatea focului. Pe masura ce ciupercile incep sa scada, se adauga anghinarele, sosul Worcestershire, zeama de lamaie si rozmarinul, iar focul se scade. Se amesteca continuu pana cand ingredientele se omogenizeaza.

Se adauga sare si piper dupa gust, dupa care se poate opri focul, iar tigaia se acopera cu un capac, pana cand puiul este gata. Inainte de a-l scoate din cuptor, se poate adauga o lingura de margarina, pentru a-l fragezi.

Dupa ce e gata, puiul se scoate din cuptor si se lasa putin sa se raceasca. Fiecare portie de pui se serveste pe un pat de sos, asezonat cu ciuperci si anghinare.

Recomandari