Peste la sare

Peste la sare

Peste la sare este o reteta simpla si foarte speciala. Aceasta reteta originala de peste la sare va fragezi carnea si va da o dulceata deosebita pestelui. Va recomandam aceasta reteta de peste la sare pentru ca pune in valoare pestele si ii lasa proprietatile benefice intacte.

Specificspaniol
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii150 kcal
Ingrediente
  • sare2 kg
Preparare

Se curata pestele, se taie capul, care se poate folosi la ciorba, se spala foarte bine dupa care se usuca foarte bine pina este total svantat;

Se foloseste un vas de yena in functie de marimea cantitatii de peste, se incinge cuptorul la 200-220 de grade, se pune sare (de un deget grosime) pe fundul vasului de yena, deasupra se pune pestele si apoi se acopera pestele cu sare pina la limita vasului;

Se lasa in cuptor (45-60 min) pana cand sarea de deasupra se pietrifica. Dupa aceea se scoate, se sparge sarea cu un ciocanel si se scoate pestele pe farfurie in asa fel incat sa aiba cat mai putina sare. Se serveste cu mujdei de usturoi sau cu lamaie.

Tips

Se serveste cu cartofinatur (cu margarina), patrunjel si usturoi tocat marunt presarat din abundenta peste tot.

Recomandari