Muschi de porc cu lamaie
Un preparat gustos si aromat, o combinatie inedita de acrisor, dulce si amarui.
Ingrediente
- ceapa alba1 bucata
- lamaie4 bucati
- unt100 g
- vin alb150 ml
- piper0 dupa gust
- ghimbir50 g
Preparare
Se spala muschiul de porc si se portioneaza in felii de 4-5 cm grosime.
Se storc cele 4 lamai, se amesteca cu ghimbirul tocat marunt, cu ceapa data prin robot si cu 4-5 linguri de ulei de masline si se toarna peste feliile de carne.
Se lasa preparatul la marinat, la rece, timp de 3-4 ore.
Se scot feliile de muschi de porc, se inveleste fiecare din ele in cate o felie de sunca si se inteapa cu scobitori, sa tina.
Se aseaza toate bucatile de carne intr-o tava unsa cu unt, iar peste ele se toarna marinata, 25 gr unt netopit si vinul alb.
Se da la cuptor, mai intai 10 minute la foc mare apoi inca 20 de minute la foc mic, dupa ce am adaugat si pulpa lamailor.
Se scoate de la cuptor, se presara verdeata tocata marunt si se serveste.
Tips
Merge de minune alaturi de cartofi natur sau fasole verde sote.