Iepure cu masline

Iepure cu masline

Un preparat clasic pentru o duminica in familie, iepurele cu masline este gustos, rapid de preparat si nu cu multe calorii.

Specificfrancez
Timp prepararemediu
Statusinedit
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
botez  zile de nastere  cina romantica  
Ingrediente
  • ceapa alba200 g
  • ulei de floarea-soarelui100 ml
  • vin alb100 ml
  • usturoi uscat0 dupa gust
  • cimbru0 dupa gust
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • ardei gras200 g
  • pasta de tomate1 cutie
  • dafin0 dupa gust
  • masline verzi200 g
  • carne de iepure1 kg
Preparare

Carnea de iepure se spala bine, i se indeparteaza eventualele pielite, apoi se portioneaza in bucati mici care se prajesc in ulei incins.

In uleiul ramas de la prajeala se caleste ceapa tocata solzisori si ardeiul gras fasiute subtiri; dupa 10 minute se adauga pasta de tomate si o ceasca de apa, lasandu-se 30 de minute.

Sosul obtinut se baga in blender pentru a obtine o pasta care se amesteca apoi cu bucatile de iepure prajite.

Maslinele se fierb jumatate de ora apoi se adauga in amestecul de iepure cu sos, se asezoneaza cu sare, piper, dafin, cimbru si usturoi apoi se adauga vinul alb si se mai lasa pe foc, la foc mic, pana se patrunde carnea.

Tips

Se serveste fierbinte, alaturi de vin alb demisec.

Recomandari