Friptura de vita la gratar

Friptura de vita la gratar

Vacanta de 1 Mai este aproape, vremea pare sa tina cu noi, asa ca iesirea la iarba verde si pregatirea unor preparate deliciose pe gratar sunt absolut obligatorii. Va recomandam o friptura de vita usor de pregatit, dar absolut delicioasa.

Specificromanesc
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  onomastica  
Ingrediente
  • patrunjel1 legatura
  • ulei de floarea-soarelui1 lingura
  • unt100 g
  • sare0 dupa gust
  • carne de vita500 g
Preparare

Se taie carnea felii groase. Se infierbanta gratarul, se unge cu ulei si se aseaza bucatile de carne - felii de muschi sau antricoate.

Se pune gratarul pe jar bun ca sa ramana carnea in sange si in timp ce se frige se sareaza. Nu se intorc feliile pe gratar pana nu apare sangele deasupra si nu se inteapa carnea cu furculita ca sa nu curga sucurile.

Daca aveti carne de vitel preparati-o pe un foc mai mic ca sa fie bine fripta, deoarece vitelul nu trebie consumat in sange.

Friptura de vita la gratar se serveste cu unt proaspat si patrunjel verde tocat.

Recomandari