Friptura de porc cu mere, la cuptor
Un deliciu gastronomic pentru masa de Craciun, friptura de porc cu mere la cuptor va umple de savoare mesele de sarbatori.
Ingrediente
- mar4 bucati
- mustar4 lingurite
- vin rosu200 ml
- cimbru2 linguri
Preparare
Carnea se spala, se portioneaza felii de 2 cm grosime, se unge cu mustar si se presara cu sare, piper si cimbru.
Merele se curata de coaja, se scot samburii si coditele si se taie in sferturi.
Se asaza in tava de cuptor feliile de carne, sferturile de mere alaturi, se stropeste cu ulei si se da la cuptor.
Dupa 15 minute se scoate tava, se toarna vinul rosu si se da inapoi la cuptor inca 20 minute.
Tips
Se serveste calda, cu garnitura de cartofi.
Recomandari
Newsletter Ele.ro
Elena Sbarcea
- person
"strange pietrele care ti se arunca, sunt inceputul unui piedestal."