Friptura de porc cu mere, la cuptor

Friptura de porc cu mere, la cuptor

Un deliciu gastronomic pentru masa de Craciun, friptura de porc cu mere la cuptor va umple de savoare mesele de sarbatori.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • mar4 bucati
  • mustar4 lingurite
  • vin rosu200 ml
  • cimbru2 linguri
Preparare

Carnea se spala, se portioneaza felii de 2 cm grosime, se unge cu mustar si se presara cu sare, piper si cimbru.

Merele se curata de coaja, se scot samburii si coditele si se taie in sferturi.

Se asaza in tava de cuptor feliile de carne, sferturile de mere alaturi, se stropeste cu ulei si se da la cuptor.

Dupa 15 minute se scoate tava, se toarna vinul rosu si se da inapoi la cuptor inca 20 minute.

Tips

Se serveste calda, cu garnitura de cartofi.

Recomandari