Friptura de porc cu cirese
Pentru gurmanzi sau pentru cei dispusi sa incerce mereu altceva recomandam aceasta reteta de sezon care prezinta o combinatie neasteptata dar savuroasa: friptura de porc cu cirese. Carnea frageda de porc si aroma cireselor va face ca cina sa fie una cu adevarat speciala.
Ingrediente
- ceapa alba1 bucata
- cirese500 g
- unt50 g
- vin rosu200 ml
- piper0 dupa gust
- carne de porc1200 g
- scortisoara1 lingurita
- cuisoare3 boabe
Preparare
Se spala carnea de porc, se presara cu sare, piper, scortisoara si cuisoare;
Ceapa se curata, se spala, se taie inele subtiri si se aseaza in tava;
Deasupra cepei se pune carnea, se unge cu unt si se coace in cuptorul preincalzit cel putin o ora, stropind cu vin si sosul din tava;
Se spala ciresele, se inlatura samburii si se fierb 10 minute in 300 ml apa;
Se scot ciresele din apa, se pun langa carnea din tava si se mai lasa in cuptor 10 minute.
Reteta disponibila si in cartea de bucate Preparate din fructe.
Tips
Incearca si: Friptura de porc in bere, cu legume
Recomandari
Newsletter Ele.ro
- person
"iata un horoscop zilnic pentru 2009 interesant despre toate zodiile!"