Friptura de porc cu cirese

Friptura de porc cu cirese

Pentru gurmanzi sau pentru cei dispusi sa incerce mereu altceva recomandam aceasta reteta de sezon care prezinta o combinatie neasteptata dar savuroasa: friptura de porc cu cirese. Carnea frageda de porc si aroma cireselor va face ca cina sa fie una cu adevarat speciala.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii450 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  craciun  revelion  
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • cirese500 g
  • unt50 g
  • vin rosu200 ml
  • piper0 dupa gust
  • carne de porc1200 g
  • scortisoara1 lingurita
  • cuisoare3 boabe
Preparare

Se spala carnea de porc, se presara cu sare, piper, scortisoara si cuisoare;

Ceapa se curata, se spala, se taie inele subtiri si se aseaza in tava;

Deasupra cepei se pune carnea, se unge cu unt si se coace in cuptorul preincalzit cel putin o ora, stropind cu vin si sosul din tava;

Se spala ciresele, se inlatura samburii si se fierb 10 minute in 300 ml apa;

Se scot ciresele din apa, se pun langa carnea din tava si se mai lasa in cuptor 10 minute.

Reteta disponibila si in cartea de bucate Preparate din fructe.

Recomandari