Friptura de miel in vin alb

Friptura de miel in vin alb este o friptura delicioasa pe care putem sa o pregatim in intampinarea sarbatorii Pastelui. Cu aceasta friptura de miel in vin alb, apetisanta si plina de miresme vom avea putea sarbatori pe masura. Reteta de friptura de miel in vin alb va avea succesul scontat si pentru
Recomandat pentru Evenimente
pasteIngrediente
- lamaie0 dupa gust
- ulei de floarea-soarelui1 ceasca
- vin alb1 pahar
- usturoi uscat0 dupa gust
- cimbru0 dupa gust
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- slanina200 g
- carne de miel2 kg
Preparare
Se scoate osul pulpei, se desface carnea cu un cutit si se asaza intr-o forma de yena;
Se freaca carnea cu lamaie, apoi cu mujdei de usturoi si cimbru. In tava se adauga o ceasca de ulei si o ceasca de apa;
Peste carnea astfel pregatita se pune slanina taiata fasii subtiri si boabe de piper, se introduce forma la cuptor si se frige la foc iute;
Dupa o ora se intoarce friptira si se adauga vinul, cand friptura s-a rumenit pe ambele parti, se scoate si se inlatura slanina.
Tips
Se taie felii groase si se serveste calda, cu salata verde. In loc de vin se poate folosi si cognac.