Friptura de miel etiopiana

Friptura de miel etiopiana

Iata o reteta torida de friptura de miel etiopiana, plina de ingrediente exotice. Friptura de miel etiopiana are un gust picant si este savuroasa. Amestecul de nucsoara, coriandru, sofran, nucsoara, usturoi, zahar brun se intrec, fragezind carnea de miel, dandu-i un plus de miresme exotice

Specificetiopian
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii1400 kcal
Recomandat pentru Evenimente
paste  
Ingrediente
  • unt1 pachet
  • vin rosu1 pahar
  • usturoi uscat3 catei
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • ardei gras2 bucati
  • sofran2 lingurite
  • boia dulce1 lingurita
  • nucsoara2 boabe
  • zahar brun1 lingura
  • coriandru1 lingurita
  • carne de miel1 kg
  • ceapa rosie1 bucata
Preparare

Se pun mielul, ceapa ,ardeiul si vinul la marinat pentru o ora;

Intre timp, se pune untul sa se topeasca, apoi se pune usturoiul tocat marunt, sofranul, nucsoara si coriandru. Se lasa putin, apoi se adauga boiaua si zaharul brun;

Se scoate mielul de la marinat si se adauga in compozitia preparata. Focul trebuie sa fie potrivit pentru ca mielul sa se patrunda. Dupa ce s-a patruns mielul se adauga sarea si piperul si mancarea este gata.

Tips

Puteti sa il serviti in lipii, impreuna cu sos de chili, care va da o aroma deosebita mielului.

Recomandari