Friptura de curcan cu mere

Friptura de curcan cu mere

Bucataria franceza nu se dezminte, prin preparatele sale sofisticate, elaborate si delicioase, iar friptura de curcan cu mere este exact unul din acele produse. Daca vrei sa-ti surprinzi musafirii, chiar si in perioada sarbatorilor atunci friptura de curcan cu mere se va dovedi un real succes.

Specificfrancez
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii450 kcal
Recomandat pentru Evenimente
craciun  revelion  
Ingrediente
  • alune100 g
  • ceapa alba1 bucata
  • lapte300 ml
  • mar4 bucati
  • ulei de masline3 linguri
  • sare0
  • piper0
  • orez500 g
  • bulion300 ml
  • curry1 lingura
  • carne de curcan250 g
  • faina3 linguri
  • zeama de lamaie2 linguri
Preparare

Se fierbe carnea de curcan pana cand da apa in clocot si carnea devine moale;

In acelasi timp se fierbe orezul;

Se taie apoi in cubulete carnea de curcan;

Se taie merele in bucati mari si se scot semintele;

Se curata ceapa si se taie in felii subtiri;

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se inmoaie ceapa taiata felii subtiri in el, in timp ce uleiul este la foc mic;

Se adauga merele si se prajesc timp de 2 minute;

Se adauga praful de curry, se presara lingurile de faina si sarea (dupa gust);

Se amesteca timp de 2 minute;

Se adauga bulionul si laptele si se pun ingredientele la fiert, amestecand cand continuu in el, pana cand vedem compozitia incepand sa se ingroase, devenind o pasta omogena;

Se adauga piperul macinat si sucul de lamaie, curcanul si orezul si se pune din nou amestecul la fiert;

Cand da compozitie in fiert, se pune la foc mic si se fierbe timp de 15 minute;

Se toaca alunele marunt in acest timp;

Se ia amestecul de pe foc si se presara alunele pe deasupra;

Se serveste potrivit de calda.

Recomandari