Foie gras cu struguri

Foie gras cu struguri

Un preparat sofisticat, pentru adevaratii cunoscatori.

Specificfrancez
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
botez  zile de nastere  cina romantica  
Ingrediente
  • struguri800 g
  • otet balsamic2 linguri
  • sare1 praf
  • piper0 dupa gust
  • lichior30 ml
  • foie gras150 g
Preparare

600 de grame din struguri se preseaza pt obtinerea sucului, dupa ce li s-au indepartat samburii.

Se asezoneaza escalopul de foie gras cu sare si piper pe ambele parti apoi se pune la prajit la foc foarte iute, intr-o tigaie foarte incinsa, timp de 45-50 de secunde, pana incepe sa prinda o usoara nuanta cafenie, apoui se scoate pe un servet absorbant.

In tigaie se mai lasa doar o lingura din grasimea rezultate din escalop, iar peste ea se pune otetul balsamic, si vinul, dupa 2 minute. Se lasa 10 minute, apoi se adauga sucul de strugure si se lasa sa scada un sfert.

Se aseaza escalopul in farfurie, iar peste el sosul de strugure preparat si boabe de strugure.

Tips

Se serveste obligatoriu fierbinte.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

 
 
your birthday
  • person

    "the world you desire can be won. it exists. it is real. it is possible. it is y o u r s!"

Blog Ele.rochevron_right
 
Forum Ele.rochevron_right
 
LUMANARE ARTIFICII SET24 DIVERSE CULORI

4 RON   5 RON

Ofert Ele.rochevron_right
20% reducere