File de curcan in sos de vin spumant

File de curcan in sos de vin spumant: impresioneaza-ti prietenii intr-o dupa amiaza de duminica cu o mancare rafinata si savuroasa. Imbinarea perfecta a carnii de curcan cu sosul de vin spumant creeaza senzatii nebanuite si in mod sigur vor atrage laudele si admiratia invitatilor.
Recomandat pentru Evenimente
cina romanticaIngrediente
- unt35 g
- suc de lamaie1 lingurita
- nucsoara0
- zahar brun1 praf
- arpagic2 bucati
- faina1 lingura
- supa de pui100 ml
- piept de curcan400 g
- vin spumos150 ml
- galbenus1 bucata
- piper alb0
Preparare
Fileul de curcan se unge cu o mixtura de unt, suc de lamaie, sare si un praf de piper. Se infasoara in folie de aluminiu. Se lasa sa se patrunda vreo 20 de minute in cuptorul preincalzit la 210 grade. Dupa ce se patrunde, friptura se mai lasa sa stea in cuptorul inchis.
Intre timp se taie arpagicul si se fierbe inabusit in untul ramas si in vinul spumant. Se adauga faina si se incinge, amestecand incontinuu.
Se ia tigaia de pe aragaz si se adauga galbenusul de ou subtiat cu supa de pui. Se condimenteaza cu sare, piper alb, un praf de zahar, nucsoara si eventual o lingurita de suc de lamaie. Carnea taiata felii se pune in sos.
Tips
Se serveste pe un platou, alaturi de garnitura de legume. Sosul se potriveste perfect si la peste sau file de porc.