Carbonade Flamande

Carbonade Flamande

Astazi va prezentam o reteta ce se prepara cu carne de porc, mai exact Carbonade Flamande. Este o friptura cu specific belgian, frageda, gustoasa si usor de preparat. Va face deliciul oricarei mese in famile. Noi va uram pofta buna!

Specificbelgian
Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  onomastica  
Ingrediente
  • bere200 ml
  • ceapa alba1 bucata
  • mustar2 linguri
  • patrunjel1 fir
  • ulei de floarea-soarelui2 linguri
  • zahar tos1 lingurita
  • usturoi uscat1 catel
  • cimbru1 fir
  • sare0
  • piper0
  • carne de porc500 g
  • nucsoara1 praf
  • otet de vin1 lingura
  • dafin1 foaie
  • apa200 ml
  • faina1 lingura
  • bagheta0 felii
Preparare

Incingeti tigaia, tavaliti carnea taiata cubulete prin faina si o rumeniti in uleiul incins.

Tocam marunt o jumatate de ceapa si un catel de usturoi, pe care le punem la calit.

Adaugam otetul (sau vinul), berea neagra, apa, o lingurita de zahar,1 varf de cutit de nucsoara rasa(daca nu avem nucsoara putem folosi nucsoara macinata ) si buchetul garni (format din patrunjel, cimbru si o foaie mare de dafin).

Lasam sosul sa dea in cateva clocote , dupa care adaugam bucatile de carne si zeama scursa de pe acestea.

Lasam sa fiarba usor, dupa care mutam tot amestecul intr-o tava.

Condimentam cu sare si piper negru macinat, acoperim cu folie si dam tava la cuptorul preincalzit.

Dupa ce scoatem preparatul de la cuptor, inlaturam folia, ungem feliile de bagheta cu mustar si le asezam deasupra carnii (cu partea unsa in sus).
Bagam tava din nou la cuptor pentru cateva minute, pana se rumeneste painea(feliile de bagheta).

Carbonade Flamande, reteta oferita de bucatareselevesele.ro

Credit foto:bucatareselevesele.ro

Urmariti bucatareselevesele.ro

Recomandari