Lasagna cu ficatei si ciuperci

Lasagna cu ficatei si ciuperci

Prepara o delicioasa lasagna cu ficatei, usoara pentru digestie si delicioasa!

Specificfrancez
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
cina romantica  
Ingrediente
  • ciuperci250 g
  • unt100 g
  • vin rosu250 ml
  • menta1 legatura
  • piper0 dupa gust
  • smantana1 pahar
Preparare

- Foile de lasagna se pun la fiert in apa cu sare, repectand indicatiile de pe pachet, apoi se scurg usor si se pun pe un platou.

- Se toaca marunt menta, ceapa verde, ficateii, ciupercile si s epun la prajit in ulei incins, apoi dupa 7-8 minute se adauga smantana si frisca nebatuta si menta, sare si piper.

-Intrun vas se pune la fiert vinul rosu sec, cel rosu demi-dulce si zaharul, iar dupa 10 minute se adauga peste amestecul din tigaie, lasandu-se la foc mic, amestecand mereu, pana scade bine sosul.

- Se pregateste un vas de sticla termorezistent uns cu ulei de masline si se aseaza o foaie de lasagna, apoi peste ea un strat subtire din amestecul din tigaie, sare, piper si condimente, si apoi alta foaie de lasagna.

- Se continua pana la epuizarea foilor de lasagna iar deasupra se mai toarna putin sos de rosii, apoi vasul se da la cuptor 10 minute, pana scade zeama.

Tips

Se serveste fierbinte sau rece.

Recomandari