Budinca de spanac cu branza

Spanacul este o vegetala foarte hranitoare pentru organism, iar in combinatie cu branza telemea are un gust excelent.
Ingrediente
- lapte500 ml
- ou6 bucati
- spanac750 g
- marar1 legatura
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- smantana300 ml
- paine150 g
- unt nesarat75 g
- faina75 g
- telemea250 g
Preparare
Spanacul se curata, se spala bine, se opareste cateva minute, pana se inmoaie, apoi se scurge, se lasa la racit si se toaca marunt.
Se amesteca cu miezul de paine muiat in putina apa, stors si maruntit.
Untul se incalzeste, se amesteca cu faina, 300 ml lapte dulce si amestecul rezultat se toarna peste spanac si paine.
Se adauga branza telemea rasa mare, mararul tocat marunt, galbenusurile de la oua, sare, piper si smantana si se omogenizeaza bine.
Se bat bine albusurile si se adauga in amestec, apoi toata compozitia se pune intr-un vas de sticla termorezistent.
Se da vasul la cuptor timp de 40-45 de minute, pana se coloreaza in auriu - maro la suprafata.
Tips
Se serveste ori fierbinte, ori rece, in functie de preferinte.