Budinca de cartofi cu marar si branza

O combinatie savuroasa, bogata in calciu si vitamine, budinca de cartofi cu branza si marar proaspat poate fi servita ca o gustare intre mesele principale ale zilei.
Ingrediente
- cartof6 bucati
- ou2 bucati
- unt100 g
- marar1 legatura
- cascaval100 g
- smantana200 g
Preparare
Cartofii se curata de coaja, se taie in sferturi si se pun la fiert, in apa cu sare, apoi se zdrobesc ca pentru piure, cu ajutorul unei furculite.
Telemeaua si cascavalul se dau pe razatoarea mare si se pun peste cartofi, apoi se adauga untul topit, lichid.
Din oua se aleg galbenusurile care se amesteca cu smantana, amidonul alimentar, sare, piper si mararul proaspat tocat marunt si se adauga peste amestecul de cartofi.
Albusurile oualelor se bat spuma si se adauga in compozitie la sfarsit, amestecand foarte bine.
Toata compozitia se pune intr-un vas de sticla termorezistent tapetat cu unt si faina si se da vasul la cuptorul incins, timp de 30 minute, pana se rumeneste frumos budinca.
Tips
Se poate folosi in loc de cascaval si branza simpla de vaci, mai dietetica.