Tort tiramisu cu capsuni

Tort tiramisu cu capsuni

Daca te-ai saturat de clasicul desert, incearca o varianta racoritoare, cu capsuni. Bucura-te de sezonul capsunilor si adauga-le in clasicul tiramisu! Vor adauga aroma si culoare acestui desert minunat. Pofta buna!

Specificitalian
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  onomastica  
Ingrediente
  • zahar5 linguri
  • cafea neagra1 ceasca
  • capsune400 g
  • vanilie1 pastaie
  • piscoturi1 pachet
  • frisca lichida500 ml
  • lichior amaretto50 ml
  • galbenus5 bucati
  • mascarpone500 g
Preparare

Prepara cafeaua cat mai tare si las-o la racit. Cand este rece adauga lichiorul Amaretto.

Freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adauga 50 ml lapte fierbe pe bain marie, amestecand continuu cu o lingura de lemn pana cand se dizolva zaharul. Crema trebuie sa devina ca o smantana si sa ramana pe lingura.

Lasa crema sa se racoreasca. Cand este rece, adauga crema mascarpone si amesteca pana se omogenizeaza. Adauga si semintele de la pastaia de vanilie si la sfarsit frisca batuta tare. Amesteca din nou pana se omogenizeaza.

Spala capsunile, taie-le in bucatele mai mici si incorporeaza-le in crema. Pastreaza cateva si pentru ornat.

Alege un vas in care sa asamblezi tiramisu-ul. Inmoaie piscoturile in cafea (numai pe o parte ca sa nu se inmoaie excesiv) si aseaza-le in vas, unul langa altul. Aseaza deasupra un strat de crema apoi adauga un alt strat de piscoturi inmuiate in cafea si iarasi un strat de crema. Orneaza deasupra cu felii de capsuni si da la frigider timp de cateva ore.

Recomandari