Tort cu piersici, mascarpone si piscoturi

Pentru ca este vara, iar temperaturile ridicate ne tin departe de cuptor, va propunem un desert savuros ce nu necesita coacere. Tortul cu piersici din compot, mascarpone si piscoturi este un desert racoritor, gustos, aromat si foarte simplu de preparat.
Ingrediente
- zahar pudra5 linguri
- compot1 borcan
- gelatina10 g
- piscoturi300 g
- esenta de vanilie0 dupa gust
- mascarpone200 g
- smantana dulce300 g
Preparare
Piersicile se scot din compot, se scurg bine si se taie felii. Gelatina se inmoaie in 50 ml compot iar apoi se pune la topit la bain marie, iar dupa ce s-a racit putin se toarna peste piersici si se amesteca bine.
Smantana si zaharul pudra se bat pana ce se obtine o frisca tare.
Branza mascarpone se amesteca apoi cu frisca obtinuta mai sus, esenta de vanilie si piersicile.
Intr-o forma rotunda pentru tort se aseaza un strat de piscoturi inmuiate in compot de piersici, apoi un strat de mascarpone si tot asa pana se termina compozitia, avand grija ca ultimul strat sa fie de piscoturi.
Tortul gata pregatit se pune la frigider pentru 5 ore, iar apoi se scoate din forma, se decoreaza cu frisca si felii de piersici si se poate servi.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"insemnari personale privind cele mai bune exercitii fitness."