Portocale cu sos caramel si crema de smantana

Portocale cu sos caramel si crema de smantana

Un desert rafinat, perfect pentru a contrabalansa o masa consistenta, ideal in perioada sarbatorilor de iarna. Orneaza cu coji de portocale glasate si bucura-te de acest deliciu extrem de simplu de facut!

Specificspaniol
Timp prepararerapid
Statusinedit
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
craciun  revelion  
Ingrediente
  • portocala4 bucati
  • zahar tos75 g
  • zahar pudra2 linguri
  • smantana50 ml
  • sherry1 lingura
  • suc de portocale100 ml
Preparare

Taie baza portocalelor si partea de sus, decojeste-le.Indeparteaza pielita deoarece poate capata gust amarui.
Taie felii de cate un cm grosime.Aseaza-le in straturi pe 4 farfurii separate si da-le la rece.

Siropul de caramel se prepara astfel:

Pune zaharul tos intr-o tigaie cu fundul gros si pune-o pe foc mare.
Invarte tigaia pana ce tot zaharul se topeste uniform. Cand s-a topit, toarna sucul de portocale.
Amesteca la foc mic pana ce se face un sos fluid si omogen. Lasa-l sa se raceasca.

Crema se prepara astfel:

Bate smantana cu zaharul pudra pana se ingroasa.
Pue o lingura de lichior sherry si amesteca in continuare pana ce crema devine tare.

Acopera feliile de portocale cu siropul caramel racit apoi orneaza cu crema de smantana.
Dupa inspiratie, poti pune crema si intre feliile de portocala si poti turna siropul deasupra.

Tips

Poti orna cu coji de portocale confiate si menta.

Recomandari