Pere umplute in foietaj

Pere umplute in foietaj

Azi iti propunem un desert ideal pentru a-ti surprinde musafirii. Ce zici de niste pere umplute cu o compozitie din prune, coacaze si ciocolata, cu un strop de Sherry peste care pui un aluat, care odata copt devine auriu si crocant.

Timp prepararerapid
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  ziua copilului  onomastica  post  
Recomandat pentru Dieta
Retete de post  
Ingrediente
  • zahar350 g
  • lamaie2 felii
  • migdale10 g
  • para6 bucati
  • pruna6 bucati
  • vin alb400 ml
  • zahar pudra0
  • ghimbir0
  • coacaze2 lingurite
  • sherry4 lingurite
  • apa800 ml
  • ciocolata neagra100 g
  • aluat6 foi
Preparare

Pune zaharul, lamaia si vinul alb intr-un ibric, pune-le la foc mare pana ajung la fierbere.

Adauga perele, da focul mai incet, acopera si lasa-le la clototit, intorcand ocazional perele timp de 30 de minute. Scoate perele si lasa-le sa se raceasca.

Pune cuptorul la incalzit la 220 grade C. Pune pe tava hartie de copt.

Pentru a face umplutura incalzeste Sherry-ul intr-un oala. Cand se apropie de temperatura de fierbere adauga prunele si coacazele. Amesteca, apoi ia oala de pe foc, scurge zeama ramasa si combina compozitia cu ciocolata topita, migdale si ghimbir, iar apoi las-o la racit.

Taie aluatul in benzi, pentru a-l folosi mai tarziu la acoperirea perelor.

Spala perele, taiele in doua si foloseste o lingura pentru a scoate semintele. Pune cate o lingura de compozitie in fiecare jumatate, apoi pune alatura jumatatile una peste alta pentru a forma o para si lipeste-le folosind benzile de aluat.

Pune perele in tava si lasa-le la copt timp de 15 minute. Presara zahar pudra si serveste-le alaturi de inghetata de vanilie.

Recomandari