Fructe in ciocolata

Fructe in ciocolata

Aceasta reteta de fructe in ciocolata va reprezenta intotdeauna cel mai rapid desert pe care ai putea sa il pregatesti celor dragi. Un preparat culinar deloc sofisticat dar inedit prin aspect si gust. Poti alege fructe dulci sau fructe acrisoare, in functie de preferinte.

Specificfrancez
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  revelion  onomastica  
Recomandat pentru Dieta
Regim lactovegetarian  
Ingrediente
  • ciocolata cu lapte200 g
  • kiwi4 bucati
  • portocala4 bucati
  • menta2 frunze
Preparare

Fructele se spala, se curata de coaja.

Se desfac portocalele in felii, iar fructele de kiwi se taie in felii potrivite ca grosime.

Ciocolata se topeste la bain-marie, la foc mic, pana devine lichida, se adauga frunzele de menta zdrobite bine apoi se lasa ciocolata 1 minut la racit, sa se ingroase foarte putin.

Se inmoaie fructele in ciocolata, pe rand, tinandu-le cu ajutorul unor frigarui metalice, astfel incat o parte din fiecare felie sa ramana neacoperita de ciocolata topita.

Se lasa la racit circa 1 ora si ceva, pe o suprafata tare.

Se aseaza pe un platou si se mai toarna nsite ciocolata topita langa ele.

Tips

Se servesc imediat ce sunt scoase de la frigider.

Recomandari