Tiramisu cu fructe

Tiramisu cu fructe

Tiramisu cu fructe este o delicatesa de prajitura cu o reteta simplificata si adaptata pentru o vara fierbinte si plina de fructe. In plus crema mascarpone din reteta de tiramisu cu fructe face prajitura delicioasa dar mai usoara. Prajitura tiramisu cu fructe este savuroasa, racoroasa si ideala

Specificitalian
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii300 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  
Ingrediente
  • cacao2 linguri
  • cafea neagra5 linguri
  • nectarina2 bucati
  • biscuiti100 g
  • branza mascarpone250 g
  • lichior amaretto5 linguri
  • crema de vanilie400 g
  • ciocolata menaj200 g
  • fructul pasiunii2 bucati
Preparare

Se taie fructul pasiunii, se scot semintele si se lasa deoparte, se pun nectarinele (piersicile) cateva minute in apa clocotita, apoi se curata cu grija de pielita, se scot samburii si se taie pulpa in cubulete mici;

Se rup biscuitii in jumatati, se amesteca lichiorul cu cafeaua si se inmoaie jumatate din biscuiti, timp de câteva secunde, in acest amestec. Se aranjeaza biscuitii inmuiati pe fundul a patru cupe de sticla transparenta;

Se freaca crema mascarpone pana cand se obtine o spuma fina, apoi se amesteca cu crema de vanilie. Cu o lingura, se pune jumatate din aceasta crema in cupe, peste biscuiti, si se presara deasupra 125 g din ciocolata de menaj tocata;

Se aseaza jumatate din semintele de fructul pasiunii si jumatate din nectarinele tocate peste ciocolata si se presara jumatate din cacao;

Se inmoaie in lichior restul biscuitilor, se aseaza in cupe, se presara ciocolata ramasa, apoi se pune restul de nectarine si crema de vanilie si mascarpone;

Se tin cupele in frigider o ora si jumatate, se decoreaza cu restul de seminte de fructul pasiunii, pudrati cu cacao, se pun in frigider inca 30 minute si se serveste.

Tips

Se potriveste cu bauturi gazoase gen cola, fanta, sau nectar. Cititi si reteta de Prajitura cu capsuni sau fragi .

Recomandari