Tarta cu pere si alune

Tarta cu pere si alune

Un desert rafinat si foarte gustos, datorita perelor parfumate, aceasta tarta se poate servi alaturi de un vin demi-dulce, roze.

Specificfrancez
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  
Ingrediente
  • alune1 cana
  • ou6 bucati
  • para8 bucati
  • ulei de floarea-soarelui5 linguri
  • unt100 g
  • zahar tos2 pahare
  • sare1 praf
  • suc de lamaie1 bucata
  • esenta de vanilie2 linguri
  • faina4 pahare
Preparare

Albusurile celor 6 oua se bat foarte bine spuma, pana se intaresc.

Se adauga zaharul amestecat inainte cu untul, esenta de vanilie si lamaie.

Galbenusurile se amesteca foarte bine cu putina sare si cu cele 5 linguri de ulei.

Se amesteca galbenusurile si albusurile si apoi se adauga faina in ploaie, amestecand bine.

Aluatul se toarna intr-o forma mare de tarta unsa in prealabil si tapetata.

Perele se taie feliute subtiri care se caramelizeaza cu putin zahar si unt, apoi se amesteca cu alunele date prin rasnita si se pune intreg amestecul peste aluat.

Se da tava la cuptorul incins cam 30 de minute, pana se coace.

Tips

Se pot folosi si fructe de padure, din conserva.

Recomandari