Tarta cu mere, migdale si scortisoara

Tarta cu mere, migdale si scortisoara

Adu aroma iernii in bucataria ta cu aceasta reteta frantuzeasca de tarta cu mere, migdale si scortisoara! Perfect pentru perioada sarbatorilor de iarna, acest preparat inedit va deveni atractia principala a unei mese festive alaturi de prieteni si de familie.

Specificfrancez
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
cina romantica  craciun  
Ingrediente
  • mar5 bucati
  • ou1 bucata
  • unt90 g
  • zahar pudra100 g
  • zahar vanilat1 plic
  • esenta rom1 fiola
  • cafea solubila2 linguri
  • zahar brun2 linguri
  • aluat frantuzesc1 pachet
  • fulgi de migdale100 g
  • galbenus1 bucata
Preparare

Se bate oul intreg, galbenusul, zaharul si zaharul vanilat pana ce amestecul se albeste.

Adauga 50 g fulgi de migdale, romul, 50 g unt topit.

Se amesteca pana la omogenizare.

Incalzeste cuptorul la 180 grade.

Intr-o tava rotunda, unsa cu unt si tapetata cu faina, intinde aluatul (decongelat la temperatura camerei) si inteapa-l de cateva ori cu o furculita

Presara restul de 50 g fulgi de migdale.

Curata merele, taie-le in doua si scoate-le semintele apoi taie-le in felii subtiri. Aseaza-le peste aluat.

Topeste restul de 40 g unt ramas. Unge merele cu untul topit cu ajutorul unei pensule pentru bucatarie.

Zaharul brun si cafeaua cu scortisoara se amesteca intr-un bol si se presara apoi peste mere.

Se da la cuptor pentru 35 minute.

Tips

Presara zahar pudra si stafide.

Recomandari