Nectar de caise

De ce sa cumparam suc natural din supermarket cand putem prepara chiar la noi acasa un nectar delicios si santatos? Caietul cu retete ne propune in aceasta saptamana sa incercam `nectarul de caise`.
Ingrediente
- zahar300 g
- caise1 kg
- apa500 ml
Preparare
Alegem doar caisele foarte bine coapte ,le curatam de coaja si le scoatem samburii (poza1)
Punem caisele la robot sau in blender si le facem pasta. (poza 2)
Punem caisele intr-o cratita, adaugam zaharul si apa si lasam sa fiarba pana da in doua trei clocote si compozitia s-a ingrosat usor. (poza 3)
Turnam nectarul fierbinte in sticle si le punem intr-o cratita cu apa pe fundul careia am asezat mai intai un prosop. Punem cratita pe foc si lasam pana da in clocot (poza 4)
Il lasam in cratita cu apa pana se raceste complet apoi punem sticlele in camara.
Nectar de caise de la www.caietulcuretete.com
Credit foto: www.caietulcuretete.com