Paella de post cu tofu

Busuiocul, cimbrul si ardeiul rosu dau acestei mancar: paella de post cu tofu bogata in fibre, o aroma deosebita si o culoare atractiva. Nautul, orezul si tofu din paella de post cu tofu formeaza o combinatie pentru orice variatie doriti. Se poate servi cu fasole verde fina taiata in bucati scurte,
Ingrediente
- ceapa alba1 bucata
- usturoi uscat2 catei
- ulei de masline2 linguri
- naut300 g
- bulion600 ml
- ardei gras1 bucata
Preparare
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se inmoaie ceapa in el timp de 1 minut;
Se adauga apoi in uleiul incins si ardeiul rosu si usturoiul si se lasa inca 2 minute impreuna cu ceapa la foc potrivit;
Se adauga rosiile taiate cubulete, sarea, busuiocul si cimbrul si se fierb impreuna la foc moderat timp de 5 minute;
Se adauga bulionul si nautul si se pun la fiert, apoi, impreuna;
Atunci cand amestecul da in clocot, se adauga orezul;
Se reduce focul atunci cand s-a adaugat orezul, se acopera cu un capac si se fierb la foc mic timp de 20 de minute, amestecand de preferinta in ele din cand in cand (se fierb pana cand orezul este fiert si majoritatea lichidului a fost absorbita);
Se adauga tofu si se mai tin pe foc neacoperite timp de inca 10 minute;
Se ia tigaia de pe foc, se acopera si se lasa sa stea timp de inca 10 minute;
Se rastoarna paella pe un platou incalzit in prealabil si eventual se orneaza cu migdalele prajite si cu cimbrul;
Se serveste potrivit de calda.