Tarta cu cirese

Tarta cu cirese

Este sezonul cireselor, iar anul acesta nu poate trece fara sa gustam o tarta cu cirese preparata in casa. Excelenta pentru mesele in familie sau pentru cele festive, tarta cu cireste este cu siguranta un desert de nerefuzat.

Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  onomastica  
Ingrediente
  • zahar5 linguri
  • cirese1 kg
  • lapte2 linguri
  • ou2 bucati
  • unt100 g
  • zahar pudra100 g
  • esenta migdale0 dupa gust
  • apa6 linguri
  • faina250 g
  • amidon de porumb4 linguri
Preparare

Ingredientele pe categorii

- pentru aluatul de tarta:
100 gr unt
100 gr zahar pudra
250 gr faina
6 linguri apa
1 ou

- pentru umplutura:

1 kg cirese
5 linguri zahar
4 linguri amidon
1/2 lingurita esenta migdale

- pentru uns:

1 galbenus
2 linguri lapte

Mod de preparare
Spalam ciresele si le scoatem samburii. Punem intr-o craticioara ciresele impreuna cu zaharul si amidonul. Cantitatea de zahar poate varia in functie de cat de dulci sunt ciresele si de preferintele fiecaruia. (poza 1)

Le lasam sa fiarba la foc mic, mestecand continuu pana cand incepe sa se ingroase amidonul si compozitia devine ca o budinca. Dam deoparte, adaugam esenta de migdale si omogenizam. Lasam sa se raceasca. Mare atentie, esenta de migdale adaugam doar atat cat sa ii confere umpluturii o aroma subtila, daca exagerati riscati sa devina amara.(poza 2)

Mixam untul cu zaharul pudra pana devine cremos.
Adaugam oul si il incorporam apoi adaugam apa si faina. Omogenizam compozitia si dam la frigider pentru cel putin 30 minute. (poza 3)

Punem aluatul pe suprafata de lucru infainata framantam usor pana devine maleabil si din trei sferturi din cantitatea de aluat intindem o foaie. Punem foaia in forma de tarta si presam marginile indepartand excesul de aluat. (poza 4)

Turnam umplutura peste aluat. (poza 5)

Din aluatul ramas intindem o foaie. Taiem fasii de aluat din care facem un grilaj pe care il montam desupra tartei.Le ungem cu galbenusul batut cu lapte. Decupam frunzulite cu ajutorul unei forme si cu un cutit facem striatiile. Le asezam pe laterale. (poza 6)

Ungem si frunzulitele cu galbenus. (poza 7)

Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste frumos. (poza 8)

Lasam sa se raceasca complet. (poza 9)

O scoatem din forma si taiem felii. (poza 10)



Tarta cu cirese de la CAIETUL CU RETETE

Credit foto: www.caietulcuretete.com

Recomandari