Tarta cu cirese si jeleu de coacaze

Tarta cu cirese si jeleu de coacaze

Cine nu pofteste la o tarta delicioasa cu fructe de sezon, aromata si gustoasa? Gustul cireselor se imbina perfect cu aroma coacazelor, facand din acest desert unul apreciat atat de cei mici cat si de cei mari.

Timp prepararemediu
Statusinedit
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  ziua copilului  onomastica  
Ingrediente
  • zahar150 g
  • cirese1 kg
  • ou2 bucati
  • unt150 g
  • zahar pudra3 linguri
  • sare1 praf
  • praf de copt1 plic
  • apa100 ml
  • faina500 g
  • jeleu0 dupa gust
Preparare

Se pune faina pe o planseta si se amesteca cu praful de copt. Se bat ouale, se adauga zaharul tos, untul la temperatura camerei, sarea si apa si se incorporeaza in faina. Se framanta repede pana devine un aluat omogen. Se lasa aluatul sa se odihneasca o ora. Se intinde o foaie mare cat tava de placinta, facandu-se deasupra dungi cu furculita, iar apoi se presara zaharul pudra.

Se scot samburii din cirese strangandu-le ca sa-si mai piarda din zeama, se pun peste tarta care se introduce in cuptorul fierbinte, apoi focul se da mai mic.

Cand tarta este coapta si racita, se toarna deasupra, cu lingura, jeleu de coacaze si se serveste.

Tips

Se decoreaza cu frunze de menta.

Recomandari