Tarta cu capsune, mascarpone si vanilie

Tarta cu capsune, mascarpone si vanilie

Tarta cu capsune, mascarpone si vanilie este un desert savuros care va fi cu siguranta apreciat de intreaga familie. Pentru ca in aceasta perioada gasiti capsune in orice piata sau supermarket, va provocam sa pregatiti o surpriza dulce atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari.

Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  dragobete  ziua copilului  
Ingrediente
  • zahar130 g
  • capsune600 g
  • migdale40 g
  • ou1 bucata
  • unt150 g
  • zahar pudra4 linguri
  • zahar vanilat2 plicuri
  • branza mascarpone250 g
  • faina250 g
Preparare

Pregatiti aluatul de tarta cu cel putin 3 ore inainte de coacere, astfel:
Puneti intr-un bol untul, 80 g zahar tos, faina si pudra de migdale. Amestecati cu mixerul pana ce obtineti un aluat omogen.
Adaugati oul intreg si amestecati din nou pana ce se formeaza un aluat compact.
Faceti o mingiuta din aluat si ambalati-o intr-o folie alimentara apoi lasati-o sa se odihneasca in frigider timp de minimum 3 ore.  
Coaceti aluatul de tarta urmand pasii de mai jos:
Incalziti cuptorul la 201 °C. Ungeti cu putin unt o forma de tarta. Scoateti aluatul de la frigider si intindeti cu ajutorul unui sucitor o foaie de 0.5 cm grosime.
Intepati foaia cu o furculita apoi asezati in forma de tarta, decupand dupa forma.  Acoperiti foaia de aluat cu o hartie de copt si dati la cuptor pentru 10 min apoi indepartati foaia si reduceti temperatura cuptorului. Mai lasati la cuptor timp de 10 min.
Cand s-a copt, scoateti tava din cuptor si lasati sa se raceasca.

Umplutura se prepara astfel:
Spalati capsunile si indepartati coditele. Pastrati 10 capsuni, restul zdrobiti-le cu o furculita si amestecati-le cu mascarpone, 50 g zahar si zaharul vanilat.  
Intr-un alt bol, striviti cu furculita cele 10 capsuni pastrate. Puneti-le intr-o cratita pe foc timp de 5 minute, cu 4 linguri de apa si 4 linguri de zahar pudra, amestecand continuu.
Cand incepe sa fiarba luati de pe foc. Filtrati siropul obtinut si pastrati pe foc, la foc mic.
Umpleti tarta cu crema cu mascarpone si turnati deasupra siropul de capsuni, cald.

Tips

Dati la frigider pana la servire.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Agape
  • person

    "never say never!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Rochie Sensy Verde
Shop Ele.rochevron_right