Tarta cu branza, ciocolata si sofran

Prajiturile pe baza de branza sunt sanatoase si racoritoare si sunt potrivite oricarui anotimp, de aceea va oferim reteta de tarta cu branza, ciocolata si sofran. Tarta cu branza, ciocolata si sofran este o prajitura migaloasa de facut dar rezultatul este de nerefuzat, asa ca merita efortul.
Ingrediente
- zahar1 lingura
- lapte6 linguri
- ou1 bucata
- unt75 g
- zahar tos75 g
- zahar pudra1 lingura
- sofran2 g
- branza de vaci250 g
- faina200 g
- ciocolata menaj150 g
Preparare
Porniti cuptorul cu circa 20 minute inainte de a coace prajitura. Ungeti cu putin ulei o forma de tarta. Dizolvati sofranul intr-o lingura de apa fierbinte, 20 minute. Cerneti faina si sarea intr-un castron, adaugati untul si framantati cu degetele cateva minute, incorporati zaharul;
Bateti galbenusul cu o lingurita de apa rece, apoi turnati-1 peste aluat. Framantati pana ce obtineti un aluat moale, fin. Daca este nevoie, mai adaugati putina apa. Inveliti aluatul in folie de nailon si lasati-1 sa stea o jumatate de ora in frigider;
Intindeti aluatul in foaie pe masa presarata cu faina, apoi asezati foaia in forma de tarta, intepati aluatul din loc in loc cu o furculita, apoi coaceti 12-15 minute in cuptorul preincalzit;
Amestecati branza cu zaharul tos, incorporati ciocolata topita, sofranul dizolvat, laptele si ouale. Turnati compozitia obtinuta in forma de tarta coapta in prealabil si bagati din nou la cuptor, la foc iute, circa 15 minute, apoi micsorati flacara si lasati tarta sa mai stea in cuptor inca aproximativ 20-30 minute;
Cand este gata, lasati tarta sa se raceasca 10 minute inainte de a o scoate din forma in care ati copt-o (daca doriti sa o serviti calda). Daca urmeaza sa o serviti rece, lasati-o sa se raceasca complet inainte de a o taia.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"maine sa iubeasca cel ce n-a iubit niciodata si cel care a iubit sa iubeasca maine...."