Sarlota alba cu fructe de padure

Sarlota alba cu fructe de padure

Deserturile pe baza de fructe de padure sunt spumoase si racoroase, la fel ca si aceasta sarlota alba cu fructe de padure. Reteta de sarlota alba cu fructe de padure este destul de saraca in calorii si se prepara rapid. Sarlota alba cu fructe de padure este un desert excelent pentru o zi de vara.

Specificromanesc
Timp prepararerapid
Statusconsacrat
Calorii120 kcal
Ingrediente
  • zahar pudra100 g
  • iaurt400 g
  • esenta migdale0
  • gelatina2 foi
  • fructe de padure uscate1 pahar
Preparare

Se inmoaie foile de gelatina intr-un bol cu apa rece. Se pune pe foc, intr-o craticioara, zaharul si o lingura cu apa si cand s-a dizolvat zaharul, se incorporeaza in sirop gelatina stoarsa;

Se amesteca siropul cu iaurtul si cu esenta de migdale;

Se toarna in patru forme si se lasa 30 de minute la frigider ca sa se inchege;

Se spala si se scurg de apa fructele;

Se inmoaie formele (doar fundul) cateva secunde in apa fierbinte, se rastoarna sarlotele pe farfurioare, se aseaza pe mijlocul lor fructele, se presara cu felii de migdala si se servesc imediat.

Recomandari