Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti este reteta clasica pentru un desert mereu savuros si foarte usor de facut. Prepararea unui salam de biscuiti necesita imaginatie. Poti inlocui nuca cu fistic, stafide, alune, migdale sau orice iti mai trece prin cap iar rezultatul va fi mereu delicios.

Specificromanesc
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • cacao2 linguri
  • margarina clasica1 pachet
  • zahar tos500 g
  • esenta rom1 fiola
  • biscuiti1 kg
  • miez nuca1 ceasca
  • rahat500 g
Preparare

Se sfarma biscuitii in bucati mici, se taie miezul de nuca, se taie rahatul in bucatele mici si subtiri, se amesteca totul intr-un vas;

Din zahar se face un sirop legat (ca un sirop de dulceata), peste care se adauga cele 2 linguri de cacao (care au fost dizolvate in putina apa), untul si romul;

Aceasta compozitie se toarna peste amestecul de biscuiti, rahat si nuca amestecandu-se pana ce biscuitii inghit tot siropul si se inmoaie.

Compozitia se aseaza pe o folie alimentara si se ruleaza. Cand s-a racit se taie felii.

Tips

Toata compzitia se pune intr-un celofan, peste care s-a pus nuca sau cacao sau pesmet si se ruleaza pentru a-i da forma.

Recomandari