Praline de ciocolata

Daca nu ai preparat pana acum, in casa, praline de ciocolata, e timpul sa afli ca e floare la ureche!
Ingrediente
- unt75 g
Preparare
Se rupe in patratele ciocolata cu lapte, se adauga untul cubulete mici, totul se pune intr-un vas, pe foc, la bain-marie si se amesteca bine pana la omogenizare.
Se ia vasul de pe foc si se da la congelator 15 minute, amestecand din cand in cand, apoi se pune din nou la bain-marie, pana se topeste din nou.
Se rupe in patratele ciocolata alba, se adauga smantana si visinata sau afinata, totul se pune intr-un vas, pe foc, la bain-marie si se amesteca bine pana la omogenizare.
Se toarna ciocolata cu lapte lichida in dorme de praline, din silicon, pana la jumatate, apoi se introduc formele 7-8 minute in congelator.
Se toarna deasupra ciocolatei cu lapte ciocolata alba si se da din nou forma de silicon la congelator.
Tips
Se pot prepara praline simple sau se pot amesteca cele doua ciocolati cu restul de ingrediente.