Prajiturica de Craciun

Va mai amintiti de Craciunul copilariei si de prajiturile bunicii, cu dulceata de prune aromata? Iat o reteta exact din acele vremuri!
Recomandat pentru Evenimente
craciunIngrediente
- unt300 g
- zahar pudra150 g
- esenta rom1 fiola
- miez nuca250 g
- faina450 g
- dulceata prune1 borcan
Preparare
Untul se freaca cu esenta de vanilie si cu zaharul pana devine spumos.
Dulceata de prune se amesteca cu esenta de rom si cu miezul de nuca macinat.
Peste untul frecat se adauga faina in ploaie si se amesteca pana se formeaza un aluat.
Intr-o tava intinsa se aseaza o treime din aluat si se niveleaza.
Peste aluat se aseaza dulceata de prune cu nucile macinate.
Peste dulceata se rade restul de aluat, pe razatoarea mare si se presara putin zahar.
Se da la cuptor, la 180 grade, timp de 30 de minute.
Tips
Se serveste rece, alaturi de felii de portocale.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"zambeste iar si priveste putin:orice pahar jumatate gol mereu e si jumatate plin"