Prajiturele cu fulgi de porumb

Prajiturele cu fulgi de porumb

Doamna Laura Laurentiu ne propune astazi aceasta reteta de prajiturele cu fulgi de porumb, aceste prajiturele sunt incredibil de bune si nu necesita mult timp pentru preparare. Daca doriti sa va rasfatati cu un desert savuros, nu ezitati sa incercati aceste “bombonele”.

Specificromanesc
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  ziua copilului  onomastica  
Ingrediente
  • zahar100 g
  • ciocolata cu lapte100 g
  • miere4 linguri
  • unt120 g
  • esenta de vanilie1 lingurita
  • fulgi de porumb150 g
Preparare

Fulgii de porumb cantariti se aseaza intr-un castron larg, zaharul, mierea, untul si extractul de vanilie se pun intr-o craticioara (poza 1).
Se pune craticioara pe foc si se fierbe compozitia pana cand zaharul se dizolva complet si se obtine un sirop gros (poza 2).
Se adauga ciocolata rupta in bucati si se amesteca pana se dizolva complet (poza 3).
Se toarna compozitia fierbinte peste fulgii de porumb si se amesteca bine de tot, asa incat toti fulgii sa se imbibe cu caramelul (poza 4).
Se asteapta sa se raceasca masa de fulgi imbibati in caramel doar atat cat sa se fie suportabila la atingerea cu mainile si imediat, cu mainile usor unse cu ulei sau cu unt, se modeleaza prajiturelele, ori in forma de con, ori in forma aproximativ sferica.

Nu va fie teama sa presati fulgii la un loc, nu se intampla nimic daca fulgii se vor marunti, dimpotriva, prajiturile vor fi mai compacte. Modelate la aproximativ 3-4 cm., rezulta 30-35 de bucati.

Daca aveti la dispozitie cosulete de hartie, arata frumos sa le asezati in acestea, daca nu, asezati-le imediat dupa ce le-ati modelat pe o coala de hartie de copt, pana se racesc complet si nu vor mai fi deloc lipicioase.

Imediat dupa ce se racesc sunt bune de mancat, dar daca reusiti cumva sa salvati cateva bucati pentru a doua zi, vor fi si mai bune.

Gustul imbina subtil pe cel al ingredientelor principale, untul, mierea, ciocolata si vanilia simtindu-se perfect echilibrat, iar fulgii de porumb aducand o aroma de nuca si o textura usor crocanta.

Reteta oferita de: www.retetecalamama.ro

Credit foto:www.retetecalamama.ro

Urmariti retetecalamama.ro si pe Facebook!

Recomandari