Prajitura pufoasa cu caise

Bucataresele vesele ne propun aceasta reteta de prajitura pufoasa cu caise, este o prajitura proaspata, gustoasa, ce poate fi servita oricand in timpul zilei.
Ingrediente
- zahar13 linguri
- caise0
- lapte10 linguri
- ou2 bucati
- ulei de floarea-soarelui9 linguri
- unt50 g
- zahar vanilat2 plicuri
- sare1 praf
- praf de copt1 plic
- ovaz3 linguri
- faina18 linguri
- coaja rasa de lamaie0
Preparare
Se bat bine cu mixerul ouale cu zaharul, zaharul vanilat, sarea si coaja de lamaie, se adauga uleiul, laptele si se continua omogenizarea.
La final se adauga faina cernuta amestecata cu praful de copt.
Compozitia rezultata se toarna intr-o tava cu dimensiunile de 35/25 cm tapetata cu hartie de copt.
Deasupra punem felii de caise(cate doriti) dupa care presaram crusta pe care o pregatim astfel: peste untul rece punem zaharul, faina,praful de copt,zaharul vanilat si fulgii de ovaz.
Cu varful degetelor sau cu un instrument special se amesteca pana obtinem firmituri.
Se coace la 180 grade timp de 30-35 de min.
Daca vedeti ca, crusta se rumeneste prea tare si prajitura inca nu e coapta puneti deasupra o folie de staniol.
Prajitura pufoasa cu caise, reteta oferita de bucatareselevesele.ro
Credit foto:bucatareselevesele.ro
Urmariti bucatareselevesele.ro si pe Facebook!

Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"why try so hard to fit in, when you were born to stand out?"