Prajitura Porumbel de Paste

Prajitura Porumbel de Paste

Porumbelul este unul dintre simbolurile cele mai reprezentative ale sarbatorii de Paste la italieni, atat in iconografia religioasa, cat si in traditiile alimentare de sarbatori. Simbolizand atat pacea cat si pe Duhul Sfant, porumbelul a dat forma traditionalei prajituri de Paste, un desert clasic

Specificitalian
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii300 kcal
Recomandat pentru Evenimente
paste  
Ingrediente
  • zahar2 linguri
  • lapte240 ml
  • migdale40 g
  • ou4 bucati
  • unt90 g
  • zahar pudra30 g
  • drojdie30 g
  • sare2 g
  • apa2 linguri
  • faina330 g
  • coaja rasa de lamaie2 g
Preparare

Pentru blat, pune faina intr-un bol mare sub forma de movila. Adauga drojdia, zaharul, 120 ml de lapte caldut in mijlocul movilei si framanta. Cand ingredientele au fost total incorporate, acopera bolul cu o folie de plastic si lasa coca sa creasca la caldura timp de 15 minute, astfel incat aluatul sa fie pufos;

In timp ce aluatul creste, topeste untul intr-o tigaie mica sau la microunde cu atentie. Intr-un alt bol, bate galbenusurile cu zaharul si apoi adauga untul topit peste. Adauga tot acest amestec la coca si framanta viguros pana coca se face ferma si compacta, asigurandu-te ca nu este lipicioasa;

Adauga apoi coaja de lamaie si formeaza o minge. Lasa aluatul la cald sa creasca timp de 30 minute;

Pentru sirop, intr-un ibric mic pune 2 linguri de apa si 2 linguri de zahar si da-le in clocot, dupa care lasa-le sa se raceasca;

Cand aluatul este gata, imparte-l in doua jumatati si fa doua role de aproximativ 20 – 25 cm in lungime si da-le forma de porumbel sau pune-le in forme speciale;

Acopera aluatul si lasa-l inca o data la crescut pana porumbelul isi dubleaza volumul. Cand coca este gata, unge suprafata ei cu sirop si presara zaharul pudra. Pune migdalele pe deasupra, apasandu-le usor;

Adauga cate o stafida pentru a forma cei doi ochi. Ca forma sa ramana frumoasa, infasoara prajitura cu o folie de aluminiu unsa cu margarina si apoi introdu la cuptor la temperatura mica timp de 40 minute;

Cand este gata, indeparteaza usor folia de aluminiu si lasa prajitura sa se raceasca inainte sa o servesti.

Va dorim: Buon Apetito! Buona Pasqua!

Recomandari