Prajitura Kardinal Schnitte

Prajitura Kardinal Schnitte

Prajitura Kardinal Schnitte reprezinta un desert indragit de toata lumea, originar din Austria. De aceea, doamna Laura Laurentiu ne invita astazi sa pregatim acest dulce savuros pentru cei dragi, de Sfanta Maria!

Specificaustriac
Timp prepararemediu
Statusinedit
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  onomastica  
Ingrediente
  • zahar10 linguri
  • ou4 bucati
  • zahar pudra2 linguri
  • sare2 prafuri
  • sirop de fructe4 linguri
  • coacaze250 g
  • esenta de vanilie1 lingurita
  • faina4 linguri
  • galbenus1 bucata
  • albus5 bucati
  • intaritor pentru frisca1 plic
  • smantana dulce pt. frisca500 ml
Preparare

Primele 7 ingrediente din lista sunt pentru blat, restul de ingrediente sunt pentru umplutura.(n.r.)

1. 5 albusuri + 1 praf de sare se bat spuma tare, se adauga pe rand 5 linguri cu varf de zahar si se continua sa se bata pana cand se dizolva zaharul coplet iar spuma este foarte tare;

2. separat, se bat ouale intregi cu galbenusul 1 praf de sare si 5 linguri de zahar pana cand se formeaza o crema consistenta si zaharul se dizolva complet; se incorporeaza faina si extractul de vanilie cu ajutorul unei spatule, ridicand usor compozitia de jos in sus, astfel incat aerul incorporat prin baterea oualor sa nu se piarda;

3. se pune bezeaua intr-un pos pentru ornat cu deschizatura mare (eu nu i-am adaugat niciun varf, am folosit doar cornetul de panza, se poate folosi la fel de bine o punga taiata la unul din colturi); se acopera o tava (a mea are 35×37 cm.) cu o coala de hartie de copt umezita si stoarsa si se traseaza cu ajutorul posului 5-6 dâre de bezea, lansand spațiu intre ele (poza 1 din colaj - stanga sus);

4. intre randurile de bezea se toarna compozitia de pandispan (poza 2 din colaj - dreapta sus);

5. se va obtine un blat in care vor alterna randuri de bezea si de aluat (poza 3 din colaj - stanga jos);

6. blatul de da la cuptorul preincalzit la 160 de grade Celsius si se coace 30 de minute (poza 3 din colaj - dreapta jos)).

Blatul se lasa sa se raceasca complet, apoi se desprinde cu grija foaia de copt si se taie in doua bucati egale, in sensul randurilor de bezea si pandispan.

Pentru ca nu am avut marmelada de ribizli preparata, am pus intr-o craticioara 125 de grame de fructe desprinse de pe codite si am mai scapat si cateva coacaze negre (nu-i musai).(poza 2)

Am adaugat 2 linguri de apa rece si am dat fructele in clocot, zdrobindu-le usor cu dosul lingurii. Dupa ce fructele au clocotit 3-4 minute, am adaugat cele 4 linguri de zahar si am mai fiert doar cateva minute, cat sa se dizolve zaharul. Am pus jeleul obtinut la racit intr-un castron cu apa rece (ca sa se raceasca mai repede si sa-l pot folosi).(poza 3)

Jumatate de blat se pune pe un platou si, daca se doreste, se insiropeaza cu grija numai portiunile de pandispan.(poza 4)

Se unge toata suprafata cu jeleul/gemul pe care il folositi.(poza 5)

Se bate frisca (trebuie sa fie foarte rece, altfel se taie foarte usor), se indulceste cu zaharul pudra si se stabilizeaza cu intaritorul (daca nu vreti, nu folositi).

Se pastreaza cateva fructe pentru ornat, restul se amesteca in frisca.

Se acopera blatul uns cu gem cu frisca, se pune blatul superior si se orneaza cu fructele pastrate.(poza 6)

Se da prajitura la rece timp de cel putin 2 ore inainte de servire. Chiar inainte sa o prezentati la masa, se presara cu zahar pudra.(poza 7)

Pofta mare!

Prajitura Kardinal Schnitte de la www.retetecalamama.ro

Urmariti retetecalamama.ro si pe Facebook!



Sursa foto: www.retetecalamama.ro

Recomandari

Newsletter Ele.ro

 
 
 
Forum Ele.rochevron_right
 
BLOC NOTES A5 96 FILE DICTANDO COPERTA

25 RON   32 RON

Ofert Ele.rochevron_right
20% reducere