Prajitura cu migdale si mere

Prajitura cu migdale si mere

E timpul pentru o reteta deosebita cu migdale dulci-amarui!

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
craciun  
Ingrediente
  • mar3 bucati
  • migdale150 g
  • ou2 bucati
  • unt75 g
  • zahar tos150 g
  • praf de copt1 plic
  • esenta migdale1 lingurita
  • scortisoara0
  • faina250 g
Preparare

Se incalzesc bine migdalele prajite apoi se faramiteaza cu ajutorul unei rasnite sau blender cu cutit.

Se bat bine ouale cu esenta de vanilie, scortisoara si esenta de migdale.

Intr-un bol adanc se amesteca faina, zaharul, praful de copt si varful de cutit de sare.

Se adauga amestecul de oua si esente, apoi migdalele sfaramate, amestecand bine.

Se pune amestecul intr-o tava unsa cu unt topit si tapetata apoi cu faina, la cuptor, iar feliile de mere caramelizate in prealabil se aseaza deasupra.

Se da prajitura la cuptor, circa 35-40 de minute.

Tips

Se serveste rece, cu ceai de fructe sau punch.

Recomandari