Prajitura cu mar si bezea

Marul acrisor se combina foarte bine cu bezeaua dulce si cu pandispanul pufos.
Ingrediente
- zahar12 linguri
- lapte12 linguri
- mar1 kg
- ou5 bucati
- ulei de floarea-soarelui12 linguri
- sare1 praf
- praf de copt1 plic
- faina12 linguri
Preparare
Intr-un castron se amesteca bine galbenusurile de la oua cu 8 linguri de zahar, pana se omogenizeaza si face putina spuma.
Se adauga uleiul in fir subtire, amestecand cu mixerul la viteza cea mai mica.
Praful de copt se amesteca cu faina si apoi tot cu laptele dulce, fara a se forma cocoloase.
Se amesteca oualele cu zahar cu amestecul de lapte cu faina, apoi aluatul se pune intr-o tava, la copt, timp de 15-20 de minute.
Merele se curate de coaja, seminte si cotoare apoi se dau pe razatoare si se pun la calit, turnandu-se peste blat, dupa ce acesta s-a copt.
Se bat bine albusurile cu restul de 4 linguri de zahar, pana se face spuma, care se pune peste marele calite, puse peste blat.
Se da tava la cuptor 10 minute, pana se rumeneste deasupra bezeaua.
Tips
Se serveste rece, taiata in cubulete.