Prajitura Carpati
Faimoasa prajitura Carpati mi-a insotit copilaria, adolescenta si apoi a disparut sau si-a pierdut notorietatea dupa '90, in oceanul de produse authtone sau straine care au invadat piata. Pana in anii '90 prajitura Carpati era faimoasa pentru ca atunci cand a aparut era delicioasa si a reusit sa-si
Ingrediente
- zahar300 g
- lapte400 ml
- ou5 bucati
- esenta rom1 fiola
- faina13 linguri
Preparare
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se topeste si se adauga albusurile batute spuma;
Se adauga uleiul, laptele, praful de copt si esenta;
Se adauga faina pana iese un aluat potrivit;
Se imparte aluatul in 6 parti egale care se coc pe dosul tavii tapetata cu faina in jur de 20-25 minute;
Din litrul de lapte se opreste o cana in care desfacem faina;
Zaharul se caramelizeaza, dupa care se adauga restul de lapte si se amesteca pana cand se dizolva caramelul;
Cand tot zaharul s-a topit adaugam faina desfacuta in lapte si lasam sa fiarba la foc mic 10 minute;
Cand se raceste se adauga esenta si se incorporeaza in margarina frecata spuma si se mai lasa 15 minute in frigider;
Se asambleaza o foaie, un strat de crema si se da la frigider cel putin 3 ore (de preferinta chiar mai mult). Pastrati cateva linguri de crema pentru decor;
Dupa ce am asteptat, taiem prajitura in dreptunghiuri.
Recomandari
Newsletter Ele.ro
- person
"cel mai sigur semn ca cineva nu este importanteste silinta cu care isi da importanta."