Prajitura Carpati

Prajitura Carpati

Faimoasa prajitura Carpati mi-a insotit copilaria, adolescenta si apoi a disparut sau si-a pierdut notorietatea dupa '90, in oceanul de produse authtone sau straine care au invadat piata. Pana in anii '90 prajitura Carpati era faimoasa pentru ca atunci cand a aparut era delicioasa si a reusit sa-si

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii400 kcal
Ingrediente
  • zahar300 g
  • lapte400 ml
  • ou5 bucati
  • esenta rom1 fiola
  • faina13 linguri
Preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se topeste si se adauga albusurile batute spuma;

Se adauga uleiul, laptele, praful de copt si esenta;

Se adauga faina pana iese un aluat potrivit;

Se imparte aluatul in 6 parti egale care se coc pe dosul tavii tapetata cu faina in jur de 20-25 minute;

Din litrul de lapte se opreste o cana in care desfacem faina;

Zaharul se caramelizeaza, dupa care se adauga restul de lapte si se amesteca pana cand se dizolva caramelul;

Cand tot zaharul s-a topit adaugam faina desfacuta in lapte si lasam sa fiarba la foc mic 10 minute;

Cand se raceste se adauga esenta si se incorporeaza in margarina frecata spuma si se mai lasa 15 minute in frigider;

Se asambleaza o foaie, un strat de crema si se da la frigider cel putin 3 ore (de preferinta chiar mai mult). Pastrati cateva linguri de crema pentru decor;

Dupa ce am asteptat, taiem prajitura in dreptunghiuri.

Recomandari