Papanasi cu gem

Papanasi cu gem

Toata lumea a incercat macar o data pana acum gogosile pufoase prajite mustind in gem si smantana, numite papanasi cu gem sau papanasi cu dulceata? Fie la restaurant, la mama sau la bunica v-ati rasfatat cu ravnitii papanasi cu gem. Papanasi cu gem se pot face sub forma unor galuste dolofane cu o

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii600 kcal
Ingrediente
  • zahar2 linguri
  • gris6 linguri
  • ou2 bucati
  • zahar vanilat1 plic
  • branza de vaci500 g
  • faina3 linguri
Preparare

Branza de vaci, grisul, ouale, faina, coaja rasa de portocala si zaharul se pun intr-un castron mare. Se amesteca toate ingredientele, pana se obtine o pasta care arata ca o smantana groasa. In cazul in care compozitia este prea apoasa se mai adauga pentru completare gris;

Se pune ulei la incins. Se fac gramajoare cu lingura si se pun la foc mediu, lasandu-se pana isi schimba culoarea in cafeniu-maroniu, se scurg bine de ulei cand se scot;

Se servesc calzi, acoperiti din abundenta cu gem sau dulceata aleasa si smantana. Pe deasupra pot fi pudrati cu zahar vanilat.

Tips

Smantana nu trebuie sa fie foarte subtire si acra, in schimb gemul folosit este ideal mai acrisor, de visine, prune sau fructe de padure. Incearca si urmatoarea reteta: Papanasi cu branza .

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Indrazneste Aspira la ceva mai bun
  • person

    "impreuna putem avea succesul dorit pe plan profesional."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right