Negresa mentolata invelita in ciocolata

Nu ai nevoie de prea mult timp si indemanare pentru a prepara o delicioasa prajitura de Valentines Day. Aceasta negresa mentolata invelita in ciocolata este nemaipomenit de gustoasa, asa ca pregatiti-va sa savurati un deliciu marca Jamie Oliver!
Ingrediente
- cacao40 g
- ciocolata cu lapte50 g
- lapte50 ml
- ou6 bucati
- unt100 g
- zahar tos300 g
- sare1 praf
- esenta rom1 fiola
- suc de lamaie0
- faina270 g
- esenta de menta1 fiola
- ciocolata alba50 g
Preparare
Se freaca galbenusurile cu zaharul, 1 praf de sare, se adauga untul topit, lingurita de bicarbonat stinsa cu suc de lamaie, laptele si faina, esenta de rom.
Se adauga albusurile batute spuma, iar dupa omogenizare se adauga si esenta de menta.
Se coace la foc potrivit, timp de 40 minute in tava unsa si tapetata cu faina. Tava trebuie sa fie destul de inalta.
Dupa coacere se taie blatul in doua jumatati, pe orizontala, se unge jumatatea inferioara cu ciocolata cu lapte, topita la bain marie, se lasa 2 minute sa se intareasca putin, apoi se pune ce-a de-a doua jumatate de blat si se imbraca cu ciocolata alba topita la bain-marie.
Tips
Serviti cu frunzulite de menta alaturi.