Mini tarte cu ciocolata si alune

Mini tarte cu ciocolata si alune

Cine poate rezista in fata unui desert cu ciocolata? In reteta de tarte pe care v-o propunem astazi am adaugat si alune pentru a face din acest desert unul cu adevarat irezistibil. Tartele cu alune si ciocolata vor deveni cu siguranta desertul preferat al intregii familii.

Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • alune100 g
  • cacao60 g
  • lapte150 ml
  • ou1 bucata
  • unt60 g
  • zahar pudra60 g
  • sare1 praf
  • faina100 g
  • frisca lichida250 ml
  • ciocolata neagra250 g
Preparare

Primele 7 ingrediente vor fi folosite la prepararea aluatului.
Urmatoarele 4 ingrediente vor fi folosite pentru prepararea umpluturii.

Aluatul: Intr-un castron se amesteca o cantitate mica de faina, cacaua si sarea. Se adauga apoi zaharul pudra si untul inmuiat la temperatura camerei. Trebuie sa obtineti un aluat usor si cremos. In continuare adaugati restul de faina, apoi oul si framantati pana obtineti un aluat moale, usor de modelat. Coca astfel formata se introduce la frigider pentru circa 30 de minute.

Dupa ce au expirat cele 30 de minute, scoateti aluatul din frigider, intindeti-l pe o plansa avand grija sa aiba o grosime de aproximativ 5 mm. Puneti aluatul in formele de tarta si intepati fundul crustei cu o furculita. Introduceti coca de tarte in cuptorul preincalzit si lasati-le sa se coaca 10-15 minute fara sa deschideti usa cuptorului. Dupa ce le scoateti din cuptor, lasati-le sa se raceasca.

Umplutura: Intr-o oala se aduc la punctul de fierbere laptele si jumatate din cantitatea de frisca. Ciocolata se rupe in bucatele mici intr-un castron iar peste aceasta se toarna amestecul de lapte si frisca si se amesteca bine pana cand bucatelele de ciocolata se topesc complet. Se lasa apoi amestecul sa se raceasca.

Se bate bine frisca ramasa pana se intareste, iar peste aceasta se toarna incet amestecul de ciocolata preparat mai sus.

Alumele (prajite si decojite) se piseaza cat mai marunt si se ameseca si ele in crema de frisca si ciocolata. Se toarna crema astfel obtinuta in tarte si se servesc presarate cu cacao.

Recomandari