Mere in foietaj

Mere in foietaj

Unul din cele mai placute deserturi de iarna sunt merele coapte sau facute ca mere in foietaj, cand toata casa se umple de miresme calde si arome de scortisoara. Mere in foietaj sunt un desert simplu si rapid, dar foarte sanatos. Preparand mere in foietaj toata familia va fi multumita si noi vom

Specificromanesc
Timp prepararesemipreparat
Statustestat
Calorii150 kcal
Ingrediente
  • zahar100 g
  • mar1 kg
  • ou2 bucati
  • zahar pudra50 g
  • zahar vanilat1 plic
  • scortisoara1 lingurita
  • foietaj400 g
  • faina20 g
Preparare

se spala merele, se scoate casuta cu samburi cu un cutit special si se umplu cu zahar amestecat cu scortisoara macinata si zahar vanilat;

Se spala ouale, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se bat putin pentru omogenizare. Foietajul se intinde in foaie, cu grosimea de circa 1 cm, se taie in patrate cu latura de circa 10 cm;

In mijlocul fiecarui patrat, se asaza cate un mar, se ung colturile patratului cu ou, se aduc peste mar si se unesc;

Se asaza intr-o tava stropita cu apa si se coc la cuptor cu foc iute la inceput, apoi moderat. Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioara, pudrat cu zahar farin. Se serveste cald.

Recomandari