Madeleines cu portocale si ghimbir
Aromatele Madeleine sunt acum si mai apetisante, datorita portocalelor. Serveste-le alaturi de un ceai englezesc sau o ceasca de cafea fierbinte!
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastereIngrediente
- ou4 bucati
- unt125 g
- ghimbir1 lingurita
- zahar brun250 g
- faina250 g
- esenta de portocale0 dupa gust
- zeama de lamaie0 dupa gust
Preparare
Se bat spuma albusurile celor 4 oua.
Se amesteca untul topit cu esenta de portocale, zeama lamaie, galbenusurile celor 4 oua si zaharul brun si se omogenizeaza.
Se incorporeaza treptat faina in ploaie, apoi albusurile batute spuma.
Formele de madeleine se incalzesc putin , se tapeteaza cu unt si in fiecare se toarna compozitie.
Se dau la cuptor, la foc mic, pana se coc si se rumenesc la suprafata.
Tips
Cu cateva minute pana sa se scoata din cuptor se poate picura putina ciocolata topita in varful fiecarei madeleine.