Foietaj cu prune si piersici
Iata o reteta de foietaj cu prune si piersici care in mod sigur va face deliciul oricarei mese in familie. Este o placinta aromata, datorita piersicilor, usor de preparat si foarte delicioasa. Cei mici vor fi si ei incantati de alegerea facuta.
Ingrediente
- zahar2 linguri
- margarina clasica2 linguri
- ou1 bucata
- piersica3 cani
- pruna2 cani
- unt200 g
- sare1 praf
- scortisoara1 lingurita
- apa5 linguri
- faina2 cani
- zeama de lamaie1 lingura
Preparare
Foietaj:
2 cani faina
1 lingurita zahar
1 varf de sare
200 grame unt
1 bucata ou (galbenus de ou)
5 linguri de apa
Umplutura:
1 lingura zahar
3 linguri faina
1 lingurita scortisoara
3 cani de piersici (felii)
2 cani de prune (felii)
1 lingura zeama de lamaie
2 linguri margarina
Preparare:
Cuptorul se incalzeste la cca. 210 grade. Intr-un bol mediu se amesteca faina, zaharul si sarea. Untul se taie bucatele si se pune in bol apoi se adauga si galbenusul de ou si apa. Ingredientele se amesteca pana ce compozitia capata un aspect omogen apoi se pune intr-o tava inalta de cca. 1-2 cm, se acopera cu folie si se lasa la rece timp de 30 de minute.
Separat, intr-un bol, se pune zaharul, faina si scortisoara dupa care feliile de piersica si de prune se dau prin compozitia obtinuta pana ce sunt acoperite complet. La final se stropesc cu zeama de lamaie.
Foietajul se scoate de la rece si se pune intr-o tava speciala, acoperita cu hartie pentru copt. Se intinde astfel incat sa capete forma rotunda apoi compozitia de fructe se pune in mijloc. Peste ele se pun doua lingurite de margarina iar apoi marginile foietajului se indoaie spre interior, peste compozitie.
Marginile se pot stropi cu putina apa iar apoi sa presarati zahar.
Se lasa la cuptor cca. 40 de minute sau pana cand foietajul capata aspectul dorit.
Se lasa la racit timp de 1 ora apoi se poate servi.