Eclere

Eclerele sunt unele din cele mai populare produse ale patiseriei si cofetarie franceze. Nu poti refuza niciodata niste eclere bine facute, sunt delicioase si expresia "se topesc in gura", pare ca a fost facuta pentru ele. Nu conteaza daca sunt eclere cu crema de vanilie sau ciocolata, sunt la fel
Ingrediente
- zahar300 g
- ou6 bucati
- zahar vanilat2 plicuri
- apa200 ml
- faina200 g
Preparare
Se pun la clocotit 100 ml ulei cu 200 ml apa;
Se adauga 200 g faina, toata odata si se amesteca energic;
Se pun pe rand 6 oua si se amesteca;
Se ia din aluat cu o lingura si se pune in forma lunguiata intr-o tava unsa cu ulei;
Cuptorul trebuie sa fie bine incins dinainte si se mentine la maxim pe durata coacerii;
Se tine
cca. 10-12 minute;
Dupa ce s-a racit, se taie pe jumatate eclerele si se umplu cu crema;
Pentru a prepara crema, se amesteca toate ingredientele si se pun la foc mic pana cand se ingroasa;
Se poate decora cu ciocolata topita.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"detalii la www.fondurile-structurale.com"